2013. augusztus 14., szerda

Mindent tudsz a bölcsődei vagy óvodai beszoktatásról? Biztooooooos?

A SZIFON első előadásán MINDENT MEGKÉRDEZHETSZ amit eddig nem mertél, vagy nem volt kitől. Ha gyermeked vagy unokád most megy először bölcsődei vagy óvodai közösségbe, bizonytalan vagy mit tegyél, hogyan segíthetnél a legtöbbet a gyermekednek, gyere el a  

Vigyázz, kész, közösség!

- bölcsődei és óvodai beszoktatásra való felkészítés -

című előadásunkra.

Kérdéseid felteheted akár az előadás előtt, vagy alatt, de még utána is. Emailen  a szifonprogram@gmail.com címre küldheted őket, vagy személyesen az előadáson is kérdezhetsz, de ha szégyenlős vagy, papírra is írhatod. A szülők és nagyszülők kérdéseire az előadást tartó szakértőink több éves tapasztalat birtokában igyekeznek választ adni.

Az előadás INGYENES , de ha jönnél, kérünk, hogy a korlátozott férőhely miatt REGISZTRÁLJ ezen az email címen: 
szifonprogram@gmail.com


Időpont: 2013. augusztus 30., péntek 18:00-19:30
Helyszín: XVI. KERÜLETI CIVILHÁZ
Budapest, XVI. kerület, Centenáriumi ltp.
(Linda tér és Összefogás sétány között)


Az egész család számára új időszak kezdődik, amikor gyermekünk óvodai- vagy bölcsődei  közösségbe megy. Éppen emiatt tarjuk fontosnak a szülők lelki és gyakorlati felkészítését egy ilyen nagy változás előtt. A szülőnek érdemes tudnia, hogy milyen változásokat él át a gyermek a közösségbe kerülés és/vagy a közösség váltás során.

Előadásunk során ismertetjük a bölcsődei és óvodai beszoktatások menetét és általános tudnivalóit bemutatva, hogy milyen eltérő beszoktatási módok lehetségesek.

Elmondjuk, mit tehet a szülő a bölcsődei és óvodai élet előtt, megosztjuk tapasztalatainkat, hogyan érdemes felkészítenie gyermekét a változásra.

Bemutatjuk, hogy milyen helyi szokásokhoz kell majd alkalmazkodni a bölcsődékben, óvodákban (csoport szokásai, gondozónő-, óvónő kérései, napirendhez való alkalmazkodás).
   
Sok éves gondozónői tapasztalatunk alapján elmeséljük, milyen gyakori problémák fordulhatnak elő a beszoktatások és a reggeli elválások folyamán, amelyek megelőzésére, kezelésére is választ adunk. Bemutatjuk, milyen sokféleképpen reagálnak a gyermekek az anyától való elszakadásra, gyakorlati tanácsokat nyújtunk az ilyen helyzetek megoldásához.

Milyen egy bölcsődei, óvodai beszoktatás?
Mit kell csinálnom, hogyan reagáljak a beszoktatás alatt?
Mit csináljak, ha sír, ellenkezik a reggeli elváláskor?
Milyen váratlan helyzetek adódhatnak?
Hogyan könnyíthetem meg gyermekem számára a beszoktatást?
Zökkenőmentes is lehet az óvoda/bölcsőde kezdés?

Ha eljössz, választ kapsz a fentiekre és az előadás alatt feltett egyéni kérdésedire is. Sok szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt és nagyszülőt augusztus 30-án a XVI. kerületi Cenntenáriumi lakótelepen lévő Civil Házba!


Előadóink:
Dzsamba Rozália
csecsemő- és gyermekgondozónő (Pikler módszert alkalmazó), Otthon Segítünk Szolgálat önkéntes szervező
3 felnőtt édesanyja 



Farkas Eszter
kisgyermekgondozó-nevelő, óvodapedagógus
kismama
További szülőknek, nagyszülőknek szóló hírek, programok itt: www.facebook.com/ASZIFON 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése